POSADA EN MARXA DE LA RECOLLIDA SELECTIVA DE LA MATÈRIA ORGÀNICA A GARRIGUELLA

L’1 de febrer comença la recollida de la matèria orgànica a Garriguella

Amb l’objectiu de millorar la gestió dels residus i donar un bon servei de recollida als veïns i veïnes de Garriguella l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà anunciem la posada en marxa de la recollida selectiva de la matèria orgànica a partir del dia 1 de febrer de 2020.

Fins ara podíem separar el paper i el cartró, el vidre i els envasos, llençant-los als contenidors del carrer. A partir d’ara també trobareu el contenidor marró de matèria orgànica per poder abocar les restes orgàniques, que es portaran a la planta de compostatge per fer-ne compost, un adob de molta qualitat útil per a l’agricultura i la jardineria. La fracció orgànica haurà de dipositar-se al contenidor sempre amb una bossa compostable, no amb bossa de plàstic.

Per tal de facilitar-vos la separació de la fracció orgànica a casa vostra, us lliurarem un fulletó informatiu dels residus, juntament amb un cubell airejat de 10 litres i un paquet de bosses compostables.

El material es repartirà a totes les cases del poble durant la setmana del 27 al 31 de gener, principalment als matins, i alguna tarda. Per aquells casos en els quals no s’hagi pogut contactar amb ningú de l’habitatge, i per tant no s’hagi lliurat presencialment el material de l’orgànica, també hi ha l’oportunitat de venir a buscar el cubell i el paquet de bosses compostables en horari d’atenció al públic a l’Ajuntament de Garriguella.

Recordeu que si realitzem una separació correcta dels nostres residus, poden ser reciclats i convertir-se en nous productes. En canvi, si ho llencem tot barrejat, aquestes restes van a parar a l’abocador, la qual cosa comporta greus problemes ambientals i augmenta significativament els costos de gestió. Esperem la vostra participació i comptem amb vosaltres per fer un pas endavant en la millora de la recollida selectiva del poble!

Per a qualsevol dubte, recordeu que disposeu de tota la informació necessària a l’Ajuntament presencialment, així com també a les xarxes socials de l’Ajuntament i al WhatsApp Canal Ajuntament (+34 676 64 35 73).

 

Tríptic informatiu disponible aquí: Tria l’orgànica a Garriguella

Tria l'orgànica - FORM_Easy-Resize.com

explicació FORM