Nou Ban d’Alcaldia perquè es netegin parcel·les

Alcaldia insta als propietaris de terrenys, construccions i instal·lacions del municipi a mantenir-les netes

Degut a les altes temperatures i pluges intermitents d’aquestes últimes setmanes ha proliferat el creixement de matolls i herbes, així com l’aparició de diferents classes d’insectes i rates. Aquest augment, en especial el de rosegadors s’ha constatat gràcies al Servei de control de plagues que disposa el Consistori, el qual periòdicament controla l’estat i nombre dels animals en qüestió per tal d’evitar el seu creixement descontrolat.

El Servei de control de plagues ha indicat també que sembla ser un problema col·lectiu, doncs per molt que l’Ajuntament actuï en les propietats municipals, carrers, àrees d’escombraries, etc. els animals es salvaguarden en propietats privades, fet que limita l’eficàcia de les actuacions municipals. És per això, veient la dinàmica de la problemàtica, el Ban d’Alcaldia requereix, particularment als propietaris amb terrenys, construccions i instal·lacions brutes i/o deteriorades que procedeixin immediatament al seu corresponent sanejament i adequació. Tot i això, es recorda que tots els propietaris, d’acord amb la Llei d’Urbanisme, tenen l’obligació de mantenir-ho net de vegetació i d’altres escombraries, així com de preservar-ho en un estat de conservació adequat.

 

Per acabar doncs, reiterar la importància en posar especial atenció a les parcel·les i/o habitatges desocupats o amb poc ús, ja que s’ha observat que aquest fet s’hi ha accentuat.

 

L’Ajuntament de Garriguella demana la vostra col·laboració per a mantenir la salubritat i protecció davant possibles plagues.

Recordeu sempre, Garriguella neta i teva!

 

Ban d’Alcaldia disponible aquí