LIMITACIONS EN EL CONSUM D’AIGUA PER LA SEQUERA

Degut a l’estat d’alerta per sequera declarat per l’Agència Catalana de l’Aigua i les conseqüents restriccions d’abastament d’aigua a un màxim de 250 litres per habitant i dia, l’Ajuntament de Garriguella recomana fer un ús responsable de l’aigua i fan arribar una sèrie de consells per fer-ho possible.

 

CONSELLS PER ESTALVIAR AIGUA:

1) Tanca bé les aixetes i arregla les que gotegin: Són recomanables les aixetes de monocomandament, i sempre en bones condicions. Una gota cada dos segons pot suposar la pèrdua de 6.000 litres d’aigua l’any. Si evitem això, podem estalviar uns 30 litres al dia.

2) Fes servir airejadors o reductors de cabal: Col·locats a les aixetes, redueixen el cabal d’aigua però no la utilitat. Poden ajudar a estalviar fins a un 50% d’aigua.

3) Tanca l’aixeta mentre… et raspalles les dents o et rentes la cara, t’afaites o fregues els plats.

4) Aposta per la dutxa: Tot i que una banyera pot ser molt relaxant, omplir-la suposa uns 300 litres d’aigua. Amb una dutxa d’uns 5 minuts, gastaràs 80 litres. I això sense comptar els airejadors de l’aixeta: en aquest cas, pots reduir la quantitat a 60 litres d’aigua.

5) El rentaplats i la rentadora, ben plens: Si són electrodomèstics eficients, i esperem que estiguin plens o fem servir programes de mitja càrrega, estalviarem més que rentant a mà.

6) Les plantes, millor autòctones: S’adapten millor al clima i consumeixen menys aigua. Rega-les a la nit, perquè així evitaràs pèrdues per evaporació. I si disposes de sistema de reg, millor gota a gota o aspersors d’alta eficiència.

7) Mantingues l’aigua de la piscina: Si la tens sempre en perfectes condicions, evitaràs haver de buidar-la i malgastar aigua.

 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.