L’Ajuntament de Garriguella lluita contra l’atur participant amb el Programa Garantia Juvenil i el Programa Treball i Formació

Aquest Ajuntament, una vegada més s’ha acollit al Programa Garantia Juvenil i al Programa Treball i Formació. Es tracta d’unes subvencions que permeten finançar ofertes laborals, i que faciliten noves oportunitats de feina, tant per joves, com per gent gran o aturats de llarga durada.

Enguany us presentem a la Noemí (Agent Cívic, amb el Programa Treball i Formació – Línia DONA) i al Sergi (Tècnic d’Arxiu, amb Garantia Juvenil). La durada dels contractes són de 12 i 6 mesos, correlativament, i estan subvencionats pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), i cofinançats pel Fons Social Europeu.

 

           

 

Ambdós programes tenen l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels participants amb l’adquisició de les aptituds i competències derivades d’aquesta experiència laboral, a més de generar noves oportunitats d’inserció al mercat laboral.

    • El Programa Treball i Formació destaca per afavorir la contractació de persones en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral, i a més incorpora cursos i certificats de professionalitat, que en el cas de Garriguella, s’organitzen des del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
    • Mentre que el Programa de Garantia Juvenil es limita a joves de 16 a 29 anys, doncs pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball mitjançant pràctiques laborals remunerades, en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu.

    Si interessa participar-hi (més enllà de Garriguella, on ja s’informarà d’ofertes, si s’escau), trobareu tota la informació dels programes aquí:

    Garantia Juvenil

    Treball i Formació