Informació per a la cria d’aus per autoconsum

Garriguella és inclosa en les zones d’especial risc per al virus Influença Aviària d’Alta Patogenicitat

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) informa que degut a l’augment de casos a Europa del virus Influença Aviària d’Alta Patogenicitat (IAAP) – comunament coneguda com a Grip Aviar -, s’ha realitzat una anàlisi de risc d’introducció del virus a l’Estat Espanyol. A partir d’aquesta anàlisi de risc, s’ha identificat un alt risc als municipis inclosos a les zones d’especial risc de l’annex II i moderat als municipis inclosos a la zona d’especial vigilància de l’annex III de l’ordre APA/2442/2006.

Per a fer front de la possible propagació, per a cada zona s’han desenvolupat una sèrie de mesures que en el cas del municipi de Garriguella, que es troba inclosa en la Zona d’Especial Risc són:

  • Prohibició ús d’aus dels ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams de caça
  • Prohibició cria d’ànecs i oques amb altres espècies d’aus de corral
  • Prohibida la producció d’aus de corral a l’aire lliure (es pot autoritzar si disposa de sistema per evitar entrada d’aus silvestres)
  • Prohibició de donar aigua a les aus de corral procedent de dipòsits on hi puguin accedir aus silvestres (excepte si estan tractats de manera que garanteixi la inactivació del virus de la IA)
  • Els dipòsits d’aigua situats a l’exterior quedaran suficientment protegits contra les aus aquàtiques silvestres
  • Prohibida la presència d’aus de corral o altres tipus d’aus captives en centres de concentració d’animals (definits a l’article 3.7 de la Llei 8/2003)

Per a un major control i coneixement, des de l’Ajuntament de Garriguella, insistim que tots els particulars que es dediquen a la cria o al manteniment per autoconsum d’aus de corral a que comuniquin a l’Oficina comarcal del DARP aquesta activitat. Així mateix és importantíssim seguir les mesures de bioseguretat i higiene, aquí podeu trobar el tríptic informatiu de la Generalitat.

I sobretot, en cas de sospites de la malaltia, informeu a les autoritats se’ns falta. Estem patint els efectes d’un nou virus, evitem-ne la propagació d’un altre.

 

Per a més informació sobre el virus: AQUÍ