Garriguella dóna suport a la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO

El passat ple ordinari de novembre, el Ple de l’Ajuntament de Garriguella va aprovar per unanimitat una moció per donar suport a la candidatura per declarar la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO.

 

Aquest reconeixement ve de la mà de la Diputació de Girona, qui està preparant amb les administracions públiques i els agents del territori tal candidatura.

Aquesta certificació és un reconeixement internacional a territoris que tenen uns valors naturals de gran rellevància i agafen el compromís de treballar de forma sostenible per tal de:

  • Contribuir a la conservació dels valors ambientals i ecològics afavorint la conservació del patrimoni natural, els paisatges litorals i marins, les espècies i de la biodiversitat.
  • Fomentar l’equilibri entre el desenvolupament humà, econòmic, social, cultural i ecològic, i promou el desenvolupament sostenible en un entorn més sa i de qualitat.
  • Constituir un suport fonamental a projectes de recerca i investigació, observació permanent del territori i el mar, l’educació i l’intercanvi d’informació en relació amb qüestions territorials, nacionals i mundials de conservació i del desenvolupament sostenible.
  • Fomentar el treball conjunt cap a un model de territori sostenible dins del concepte d’Ecoregió.

 

Atenent la importància que aquesta candidatura estigui recolzada per un ampli suport social i institucional, per tal d’integrar tots els sectors de les administracions públiques i els col·lectius socials i econòmics implicats directament en la gestió d’aquest important espai litoral i marí. El Ple de l’Ajuntament de Garriguella va aprovar els següents acords:

 

ACORDS:

 

PRIMER.- Donar el suport del Ple municipal de Garriguella a la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO.

 

SEGON.- Fer constar l’interès de l’ajuntament de Garriguella en formar part de la Reserva de Biosfera de la Costa Brava, treballar d’acord amb els principis de sostenibilitat, perquè es puguin assolir a nivell de l’àmbit de la Reserva de Biosfera de la Costa Brava els objectius de desenvolupament sostenible del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament.

 

TERCER.- Notificar aquests acords a la Diputació de Girona.

 

Per a llegir tota la moció aprovada clica aquí: Moció de suport a la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO.