Els Ajuntaments de Garriguella, Rabós d’Empordà i Vilamaniscle sol·liciten l’adscripció dels nens/es de l’Escola Joaquim Gifre a l’INS Peralada

Veient la nova obertura de l’Institut de Peralada els pares i mares de l’Escola Joaquim Gifre s’interessen comprensiblement per a què s’ampliïn els centres de referència a nivell de secundària del nostre centre local.
I és que la possible incorporació de nens i nenes de l’escola de Garriguella a l’INS Peralada no només representaria una major comoditat pels pares i mares, per tema de distància; sinó que també permetria consolidar el capital social que ja existeix entre els petits pobles de la zona i el seu jovent (amb associacions, activitats extraescolars…). I així mateix, seria beneficiós per a seguir mantenint la línia d’escola rural, la qual molts nens i nenes ja mantenen des de la Llar d’Infants Arrels de Garriguella.

Des de l’AMPA s’ha treballat en una enquesta per tal de conèixer la opinió de pares i mares, tan de Garriguella com de Vilamaniscle i Rabós d’Empordà, els quals també porten els seus fills/es a l’escola de Garriguella. I per això, per part seva, la mateixa AMPA ja ha sol·licitat al Servei Territorial d’Ensenyament de Girona que els alumnes de l’Escola Joaquim Gifre puguin accedir en el centre educatiu de secundària de Peralada.

Havent-ho consensuat i parlat, tan amb l’AMPA com els Ajuntaments de Rabós d’Empordà i Vilamaniscle, s’ha vist adient sol·licitar-ho conjuntament, remarcant la sol·licitud inicial també de l’AMPA, per tal d’aconseguir més força.

Així doncs, des de l’Ajuntament de Garriguella, juntament amb l’Ajuntament de Rabós d’Empordà i l’Ajuntament de Vilamaniscle, s’ha sol·licitat als Serveis Territorials d’Ensenyament de Girona l’adscripció de l’Escola Joaquim Gifre a l’INS Peralada.

Mantenim xarxes i vincles, essencials per a evitar la tendència de perdre població jove – adulta-jove als pobles rurals. Incentivem la cohesió territorial, i entre tots fem un futur millor pels pobles petits!