EL PLE DE GARRIGUELLA ADVOCA PER UNA SOCIETAT DEMOCRÀTICA I IGUALITÀRIA

El passat Ple ordinari el 15 de març de 2021 el Ple de l’Ajuntament de Garriguella va aprovar un seguit de mocions que defensen els següents punts:


– MOCIÓ DE SUPORT A L’AMNISTIA
La moció declara que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal, alhora que reclama l’aprovació per part de les Corts espanyoles d’una Llei d’Amnistia que, sense renunciar a l’exercici dels drets vulnerats, inclòs el dret d’autodeterminació, comporti l’extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa. També demana la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col·lectius dels quals formen part, i s’hauran de preveure mesures en relació a tots els responsables de la repressió de drets fonamentals.

– MOCIÓ DE SUPORT A PABLO HASÉL
També s’ha donat suport al cantant lleidatà Pablo Hasél, empresonat el 16 de febrer acusat i condemnat per terrorisme i injúries a la corona. La moció mostra el rebuig de cantant a la presó i exigeix el seu alliberament immediat. A més, també posa especial èmfasi en la llibertat d’expressió com a dret fonamental i promou la modificació del Codi Penal perquè siguin jutjats els delictes contra la corona i el delicte d’injúries contra la família reial.

– MOCIÓ PER LA COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
En commemoració al 8M s’aprovà una nova moció en defensa dels drets de les dones, i és que tot i els avenços realitzats, les desigualtats i les discriminacions cap a les dones encara estan presents. És per això que l’Ajuntament de Garriguella manifesta el seu compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones i feministes del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació i violència, posant en marxa totes les eines i protocols que tenim a l’abast. Apel·lem a la mobilització a favor dels drets de les dones, avui i cada dia de l’any, per seguir contribuint a una societat més justa i igualitària que faci de la República Catalana una República Feminista de dones i homes lliures.
L’Ajuntament de Garriguella una vegada més defensa la lluita de drets i llibertats de tots els col·lectius.