El Govern i l’oposició aproven per unanimitat una moció a favor de l’absolució dels presos polítics

El passat Ple, del dilluns 26 de novembre de 2018, Govern i oposició de Garriguella varen aprovar per unanimitat una moció a favor de l’absolució dels presos polítics.

Recordant el dret a decidir com un dret reconegut per a tots els pobles; la resposta de l’Estat Espanyol: no dialogant, repressiva i abusivament judicialitzadora d’un procés polític i social; els empresonaments i exilis injustos, els quals en un suposat Estat de Dret i Democràtic no haurien d’haver succeït en cap cas.

Tot això, atès que la ciutadania ha expressat de forma reiterada i pacífica al carrer i a les urnes la voluntat de decidir el futur polític de Catalunya. I que l’Ajuntament de Garriguella sempre estarà al costat de la defensa dels drets civils i democràtics, donant veu a la ciutadania i als processos que ho facin possible.

Perquè posar urnes i expressar-se democràticament no constitueix cap tipus de delicte, el Ple de la corporació de l’Ajuntament de Garriguella ha demanat l’adopció dels següents:

 

ACORDS

PRIMER.- Rebutjar rotundament les peticions de presó que demana la Fiscalia i Advocacia de l’Estat als nostres representants polítics i socials per haver permès el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

 

SEGON.- Exigir l’absolució de totes les persones acusades, captius d’uns fets inexistents i d’un relat inventat que té com a únic objectiu el càstig i l’escarment.

 

TERCER.- Denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i la manipulació de la realitat, per crear un relat que es basa en la violència que no va existir mai en tots els actes i manifestacions cíviques i pacífiques dels catalans.

 

QUART.- Exigir la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades.

 

CINQUÈ.- Donar suport i solidaritat a tots aquells i aquelles que avui pateixen la repressió per part de l’Estat, i a totes les famílies, amics i amigues dels presos i preses polítics i persones exiliades.

 

SISÈ.- Donar trasllat d’aquesta moció als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, als grups parlamentaris del Parlament Europeu i a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH). També a l’ACM i a l’AMI.

llibertat presos políticsPer a llegir tota la moció aprovada clica aquí: Moció a favor dels presos polítics.